8.7.2015

Birmingham



Birminghamin kaupunki on ollut reissuni tähän asti suurin yllätys! Luulin sen olevan harmaa teollisuuskaupunki keskellä Englantia, jossa ei välttämättä olisi niin paljoa nähtävää, mutta hyviä shoppailumahdollisuuksia kuitenkin. Noh, olihan siellä kauppojakin, mutta päällimmäisenä jäi mieleen se, kuinka kaunis kaupunki Birmingham onkaan!


Birminghamissa on kanavia enemmän kuin Venetsiassa, ja kanavien lähialueet italialaisine & espanjalaisine ravintoloineen tuovat suorastaan eteläeurooppalaisen tuulahduksen. 160 km pituiset kanavaverkostot ulottuvat täällä laajemmalle alueelle kuin Venetsiassa, joten Birminghamissa liikutaan pääasiassa muutoin kuin vesireittejä pitkin, mutta toki kanavissakin pääsee halutessaan seilailemaan.



Ravintoloita kanavan varrella
Birminghamissa uusi ja vanha kohtaavat sulassa sovussa. Vuosisatoja vanhaa kaupunkia uudistetaan koko ajan, säilyttäen vanhoja arvokkaita rakennuksia, ja rakentamalla koko ajan uusia. Tänä kesänä keskusta oli täynnä tietyömaita, rakennusten purkua ja rakennustyömaita, joten ensi kesänä kaupunki näyttäytyy varmasti sitten entistäkin hienompana.


Ollaanko tässä Ateenassa vai Birminghamissa?

Kaksi vuotta sitten valmistunut kirjastotalo on yksi keskustan erikoisimman näköisistä rakennuksista. Se on Iso-Britannian suurin kirjasto: siellä on yli 800 000 kirjaa ja yksi maailman merkittävimmistä Shakespeare-kokoelmista, 43 000 teosta! Ensimmäisenä aukiolovuotenaan tämä kirjasto singahti heti 10. suosituimmaksi vierailukohteeksi koko Iso-Britanniassa. Kirjastoon tullaan muistakin syistä kuin lainaamaan kirjoja, sillä ylhäältä näköalatasanteelta voi käydä ihastelemassa Birminghamin maisemia.

Birminghamin kirjasto
Kirjasto sisältä
Näkymiä kirjaston näköalatasanteelta
Birmingham on aktiivinen kesäkaupunki, jossa tälläkin hetkellä oli kaduilla erilaisia ruokafestareita ja muita tapahtumia.

Aurinkoisena kesäpäivänä oli paljon väkeä liikkeellä.
Emirates -lentoyhtiön järjestämä monikulttuurinen tapahtuma
Katumuusikoita soittamassa
Lauantai-iltana ihmiset kokoontuivat kanavan rannalle, ja kaikki ravintolat, kahvilat ja baarit olivat aivan täynnä.
Jos kuitenkin perusbrittiläinen sadesää sattuu yllättämään, niin ajan saa kyllä mainiosti kulumaan sisätiloissakin, esim. ydinkeskustassa sijaitsevan Bullring -ostoskeskuksen 160 liikkeessä!

Bullring -ostoskeskus
Itse en ole kuullut kenenkään tuttavani käyneen Birminghamissa, mutta silti se on koko Iso-Britannian 4. suosituin matkakohde ulkomailta tulevien matkailijoiden keskuudessa. Suosittelen kyllä käymään täällä ja yllättymään positiivisesti! Birminghamiin pääsee kätevästi junalla esim. Liverpoolista 1h 45min, Lontoosta 1h 25min, ja Manchesteristä 1h 30min ajassa.