25.2.2015

Nähtävyyksiä



Eräänä sunnuntaina lähdin kävelylle, ja kuljin pitkin Madridin pisintä katua, Calle Alcalaa. Katu alkaa Pohjois-Madridista, lentokentän läheltä, ja jatkuu 10,5 km pituisena aivan Madridin keskustan ytimeen. Aurinkoisella kevätsäällä oli tosi mukava kävellä, ja n. 4 km pituisen matkani varrella näin paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä:

Puerta de Alcalá
kaupungintalo
Calle Alcalan ja pääkatu Gran Vían risteys
Calle Alcalan varrella sijaitsee suuri Retiro-puisto, johon paikalliset kokoontuvat viettämään aikaa erityisesti sunnuntaisin. Puisto on perustettu jo vuonna 1630, ja se on pinta-alaltaan noin 1,2 miljoonaa neliömetriä!


sunnuntaikävelyllä
Retiro-puistossa voi puuhastella monenlaisia asioita, esim. pelata jalkapalloa, harrastaa Tai Chi´ta tai soudella veneellä.



 
Puisto on täynnä upeita yksityiskohtia!


Kevät on saapunut!

Calle Alcala- katu päättyy Madridin keskusaukiolle, Puerta Del Solille. Kun saavuin aukealle kello 12 sunnuntai-aamupäivällä, aukealta erkanevat ostoskadut olivat aivan täynnä ihmisiä! Madridin keskustassa ei tunneta käsitettä ”rauhallinen aika”, sillä ihmisiä on liikkeellä yhtä paljon aamusta iltaan, viikon jokaisena päivänä.

sunnuntaishoppailua
Calle Alcala –kadun loputtua jatkoin kävelyä vielä pari kilometriä, ohittaen Kuninkaanlinnan, La Almudena –katedraalin, ja Glorieta de San Vicente –portin. Kävelyretkeni päätepiste oli Principe Pion rautatieasema/ostoskeskus, jossa söin tukevan päivällisen, ja sitten matkustin metrolla kotiin!

Kuninkaanlinna
Kuninkaanlinnan puisto
Kuninkaanlinnan puistossa oli rauhallista, eikä sinne kuulunut liikenteen melua.
Puistossa näkyi vihreitä papukaijoja.
La Almudenan katedraali

Glorieta de San Vicente
Kävelyretkeni päätepiste, Principe Pion asema/ostoskeskus