24.9.2014

Port Douglas

Pieni Port Douglasin kylä Pohjois-Australiassa on todellinen paratiisi! Tänne kannattaa ehdottomasti tulla Australian matkan aikana, vaikka etäisyyttä esim. Sydneyyn on 2500 km. Itse tulin tänne kahdeksi yöksi, mutta jäinkin neljäksi, ja olisin halunnut jäädä loppuelämäksi!

 
1800-luvun lopulla Port Douglasista löytyi kultaa, mikä aiheutti suuren ihmisryntäyksen, ja kylän asukasmäärä kasvoi nopeasti 12 000 asukkaaseen. Kylään perustettiin silloin myös paljon hotelleja. Vuosikymmenten myötä kultahuuma kuitenkin laantui, ja 1911 kylään iskenyt pyörremyrsky tuhosi paljon taloja niin, että lopulta 1960-luvulla Port Douglasissa oli vain 100 asukasta. Nykyään asukkaita on noin 4000, ja tärkeimpiä elinkeinoja ovat turismi ja sokerin tuottaminen.


Port Douglasista järjestetään paljon retkiä Suurelle Valliriutalle koralleja ihastelemaan. Minäkin kävin snorklailemassa riutalla, ja vedenalainen maailma oli todella epätodellisen uskomattoman mahtava! Värikkäitä koralleja, erikoisia kaloja, jättisimpukoita, meritähtiä, yms. Kertakaikkiaan unohtumaton kokemus! Vuokrasin laivalta vedenalaisen kameran, jotta sain ikuistettua näkemääni. Tässä muutamia otoksia:




Omakuva Tyynen Valtameren koralliriutalla on aika ainutlaatuinen, vai mitä!

Port Douglasissa on yli 6 kilometriä pitkä hiekkaranta, Four Mile Beach, joka on TODELLA upea! Meren aallot kohisevat ja sileää rantahiekkaa tuntuu jatkuvan ikuisuuksiin. Rantaa reunustavat kookospalmut ja vedenrajassa näkee erimuotoisia simpukoita. Menin tänne aamulenkille, mutta ensimmäiseen tuntiin en malttanut juosta ollenkaan, kun olin niin hämmästynyt rannan upeudesta! Pysähdyin katselemaan kaikkea mitä rannalla näkyi, ja törmäsin mm. rantahiekalle ajautuneeseen rauskuun, ja näin kymmeniä minirapuja, jotka koittivat kipittää hiekalta veteen, väistellen lenkkeilijöiden jalkoja. 



 Matkailijoiden vinkit:
  • Vinkki numero yksi: Port Douglasiin kannattaa ehdottomasti tulla!
  • Majoitusta löytyy kaikenlaista luksushuviloista edullisiin, mutta hyvätasoisiin hostelleihin.
  • Suosittu häämatkakohde.
  • Meressä voi uida merkityillä alueilla, mutta Port Douglasin jokeen ei kannata pulahtaa, sillä siellä on krokotiileja.
  • Todellinen paratiisi heinäkuusta syyskuuhun! Muina vuodenaikoina harmina on sadekausi, pyörremyrskyt, sekä liiallinen kuumuus.

Anskun Subi Corner:
  • Port Douglasissa ei ole Subwayta, McDonald'sia, Starbucksia, KFC:ta, tai muitakaan kansainvälisiä ravintoloita. Sen sijaan kannattaa poiketa paikallisiin ravintoloihin & kahviloihin, niitä on paljon.


 "You can shake the sand from your shoes, 
    but it never leaves your soul."