30.3.2015

Kielikoulu


Madridin EF-kielikoulu on pieni, moderni ja lämminhenkinen koulu, jossa voi opiskella espanjaa haluamansa ajan 1 viikosta 12 kuukauteen. Oppilaita saapuu ympäri maailmaa, mm. Koreasta, Yhdysvalloista, Brasiliasta, Sveitsistä, Pohjoismaista, jne... Oppilaat jaetaan kielitason mukaisesti pienryhmiin, jotka ovat yleensä kooltaan noin 5-12 henkeä. Opetus tapahtuu vain ja ainostaan espanjan kielellä, ja on siksi erittäin tehokasta. Olisi mahtavaa, jos tavallisissa kouluissa otettaisiin mallia täältä: "perinteisiä oppitunteja" ei juurikaan ole. Sen sijaan kielioppia ja sanastoa opetellaan erilaisten pelien & leikkien avulla, tekemällä lyhyitä näytelmiä, kuvaamalla itse videoita iPadeillä, ja käyttämällä monin tavoin omaa luovuutta & mielikuvitusta. Oppiminen tapahtuu siis ihan kuin huomaamatta!
Koulun piha-alue
Suuret ikkunat tuovat valoisuutta luokkahuoneisiin.
Japanilaisilla koulukavereillani oli mukanaan pienet käännöslaitteet.

Tässä kerron luokkakavereilleni Suomen koulujärjestelmästä.
Koulunkäynti EF-koulussa ei kuitenkaan ole pelkkää opiskelua, vaan myös hauskanpitoa, vapaa-ajan aktiviteetteja ja erilaisia juhlia!

Välitunneilla / koulun jälkeen pelataan usein Nintendo Wii´tä.
Zumbatunti espanjalaisen tanssinopettajan Oscarin johdolla
Zumban jälkeen vähän naksuja ja sangriaa!
Karnevaalipäivä. Voitin asukilpailussa 2.palkinnon!
Opettajien ja oppilaiden välinen jalkapallopeli
EF:n 50-vuotisjuhlia

EF 50.v juhlassa pöydät notkuivat toinen toistaan herkullisempia naposteltavia!
Minikokoisia vuohenjuustohampurilaisia
Monet opiskelevat kielikoulussa useampia kuukausia, suorittaen Akateemisen Vuoden opintoja. Akateemisen Vuoden oppilaat saavat lähtiessään päähänsä valmistujaishatut.


Ruokatunneilla suunnistamme usein lähiravintoloihin/kahviloihin, kuten Subwayhin, Lunch & Dinneriin tai Hontanaresiin.

Lunch & Dinnerin kolmioleipä: kinkkua, brie-juustoa, tomaattia ja MUSTIKOITA!
Hontanares-kahvilan herkkutiski

Madridin kielikoulun opettajat ovat todella hauskoja, energisiä ja ystävällisiä! Kun saavuin koululle 1.päivänä, kaikki opettajat muistivat minut kahden vuoden takaa ja tulivat kysymään mitä kuuluu!

Opettaja Virginia
Opettaja Abel
Opettaja Fatima
Fatima
Vapaa-ajan ohjaaja Marco
Opettaja Virginia ja me kurssimme päättäneet todistuksiemme kera.
Suurin osa oppilaista on 20-30 -vuotiaita, mutta kaikenikäiset otetaan ryhmissä hyvin vastaan. Erityisesti Ranskasta tulee iäkkäämpiäkin opiskelijoita, joista vanhin on ollut 80-vuotias herra, joka tykkäsi matkustella Espanjassa, ja halusi siksi opiskella kieltä. Koskaan ei ole liian myöhäistä!