6.9.2014

Melbourne


Neljän miljoonan asukkaan Melbourne on Australian toiseksi suurin kaupunki. Sitä kutsutaan myös maan eurooppalaisimmaksi kaupungiksi, sillä siellä asuu paljon mm. kreikkalaisia, italialaisia ja irlantilaisia. Lisäksi kaikkialla katukuvassa näkyy aasialaisten asukkaiden suuri määrä. Monikulttuurisessa kaupungissa liikkuminen tuntuu mukavalta: tulitpa mistä maasta tahansa, Melbournessa et erotu joukosta!

Juttelin tänään erään kolumbilaisen tytön, Monican kanssa, ja hän nauroi, että eipä koskaan olisi uskonut tapaavansa Melbournessa suomalaista tyttöä, joka puhuu hänelle espanjaa madridilaisittain! Sattumalta Monica oli myös ollut töissä Melbournen Subway-ravintolassa, ja hän alkoikin heti kirjoittaa minulle pomonsa puhelinnumeroa, mutta kerroin että harmillisesti en kylläkään palaa tällä reissulla Melbourneen. Hän oli todella ystävällinen. Häntä vain harmitti kovasti, kun Australiassa kaikki ovat niin rauhallisia ja hiljaisia latinalaiseen kulttuuriin verrattuna. Minusta taas australialaiset ovat puheliaita ja tuttavallisia. Pitäisi siis varmaan joskus käydä siellä Kolumbiassa!

Katunäkymät Melbournessa ovat mielenkiintoisia. Pilvenpiirtäjäviidakon keskellä on vanhoja 1800-luvun rakennuksia, mm. parlamenttitalo ja vanha postitalo. Katujen varsilla palmut ja sypressit kasvavat sulassa sovussa lehti-ja havupuiden kanssa, vaikka sää esimerksi tänään oli kylmempi kuin napapiirillä!




Anskun Subi Corner
  • Melbournen ydinkeskustassa on 28 Subway-ravintolaa, joista muutamat ovat auki 24h.
  • Laitetaanko juustoa? Vaihtoehtojahan täällä on neljä: tavallinen juusto, cheddar, sveitsiläinen juusto, ja juustoraaste.
  • Leipälajeissakin valikoimaa riittää, maistuisko esim paahdettu valkosipulileipä, tai juustoraasteella kuorrutettu leipä?
  • Lisätäytteinä mm. avokadoa, nam nam!
  • Juomana mm. vadelma-Fantaa ja jälkkärihyllyssä brownie-kakkua.
Melbournen subitarjous: 15cm subi + limsa = 5 AUD  eli 3,60 €!
Pitihän se noin hyvä tarjous heti hyödyntää!


Matkailijan vinkit: 
  • Ilmaisella raitiovaunulinjalla nro 35 pääsee näppärästi kiertämään ympäri keskustaa. Reitti kulkee useiden tärkeiden nähtävyyksien ja museoiden vierestä. Itse hyppäsin ratikkaan, vaikka en ollut menossa minnekään, ihan vain maisemia katsellakseni. Myös paikalliset hyödyntävät ilmaista kulkuneuvoa, joten iltapäivisin on aika täyttä.
  • Yarra-joen ranta on mukavaa kävelyseutua. Sieltä saa näpsittya hienoja valokuvia ja siellä on ainakin kilometrin pituudelta ravintoloita vieri vieressä!
  • Parhaat valokuvat saa ehdottomasti Eureka-pilvenpiirtäjän 88.kerroksessa olevasta näköalapaikasta. Sieltä katsottuna muut pilvenpiirtäjät näyttävät pikku taloilta!