2.10.2014

Airlie Beach


Noin 8 000 asukkaan Airlie Beach on suosittu lomailukohde niin australialaisten kuin reppureissaajienkin keskuudessa. Tänne tullaan pitämään hauskaa kaveriporukoilla, ja iltaisin terassit, rannat ja hostellien parvekkeet täyttyvätkin juhlakansasta. Menojuomaa voi hankkia vaikkapa autokaistamyymälästä (kuva alla).


Jos ei välitä juhlimisesta, kannattaa Airlie Beachille silti pysähtyä pariksi yöksi, sillä sieltä järjestetään retkiä Whitsundays-saariryhmälle. Saarien luona voi snorklata ja ihastella värikkäitä koralleja ja eriskummallisia kaloja. Tykkäsin tästä snorklauskohteesta, koska korallit olivat matalassa vedessä, eli niitä pääsi näkemään lähempää. Näimme myös kaksi isoa kilpikonnaa porskuttelemassa. Maisemat Whitsundays-saarilla ovat kuin postikortista: turkoosi meri ja valkoisia hiekkarantoja. Valkoinen hiekka hohti silmiin yhtä kirkkaasti kuin keväiset lumihanget! Tiedättekö sen sydämen muotoisen koralliriutan, jota monesti on kuvattu postikortteihin yms? Se sijaitsee juurikin täällä, ja sitä pääsee ihastelemaan lentokoneesta käsin. (Katso Googlesta: Heart Reef.) Olen kuullut, että kotipuolessa on satanut viime viikolla jo lunta. Nyt jos jollakin on vielä lomapäiviä käyttämättä, niin suosittelen pistämään pipot ja kaulahuivit naulakkoon ja suuntaamaan äkkiä tänne, vai mitä sanotte näistä maisemista! Kuvat saa näkymään isompana klikkaamalla niiden kohdalla.







Jokaisessa paratiisissa on kuitenkin ongelmansa, ja täällä(kin) ne ovat meduusat. Meduusakausi on pahimmillaan marras-toukokuussa, ja silloin meressä ei ole turvallista uida ilman kokovartalo-suojapukua. Meduusojen pistot aiheuttavat yleensä kivuliasta pistelyä, mutta yksi meduusalajike on ihan hengenvaarallinen. Tästä onkin rannalla muistutuskylttejä. Jos kuitenkin uhmaat kehoituksia ja joudut meduusan pistämäksi, rannoilla on viinietikkapulloja ensiapuun kipua lievittämään. Kenenkään henkeä ei viinietikka kuitenkaan pelasta, joten pysytellään nyt vaan pois sieltä merestä, eiks joo!


Airlie Beachille on onneksi kuitenkin rakennettu yli 4 000 m2 kokoinen laguuni, jossa on turvallista polskutella! Täydellinen paikka esimerkiksi rauhalliselle aamu-uinnille. Iltapäivällä laguunilla onkin väkeä jo ihan ruuhkaksi asti. Alueella on myös ruuanlaittopisteitä omatoimista kokkailua varten, joten laguunilla voi viettää vaikka ihan koko päivän.



Anskun Subi Corner
  • Airlie Beachilla on yksi Subway-ravintola, ja se sattuikin juuri olemaan aivan vastapäätä hostelliani, joten kyllähän siellä tuli käytyä pari kertaa. 
  • Airlien Subwayssa oli hyvä tarjous: 30 cm subi + juoma + 2 keksiä = 6,90 € (9,90 AUD) Tottakai hyödynsin noin edullisen tarjouksen. Isosta subista jaksoin syödä 2/3 osaa, ja kaksi keksiä -haha, not a problem!