6.2.2015

Asuntoni Madridissa


Nyt on ensimmäinen viikko Madridissa takana, ja kotiutuminen on sujunut hyvin. Kaupungin ydinkeskusta onkin minulle jo tuttua aluetta aiemmilta reissuilta, ja nyt olen tutustunut myös tähän Goyan kaupunginosaan, jossa asuntoni sijaitsee. Tärkeimmät asiat, eli ruokakauppa ja metropysäkki ovat aivan kivenheiton päässä kotiovelta.


Vaikka kotitaloni sijaitsee vilkkaan 6-kaistaisen tien varrella, minun onnekseni asunto sattuu olemaan sisäpihan puolella, eikä sinne sisälle kuulu minkäänlaisia liikenteen ääniä! Sen sijaan rakennuksen sisäiset äänieristeet eivät ole ihan yhtä hyvät, eli seinänaapureiden elämää kuuluu jonkin verran. Toisella naapurillani on esimerkiksi tapana torkuttaa herätyskelloaan yleensä klo 7.10 -7.30, ja toisen seinän takana asuva naishenkilö puolestaan tykkää kovasti laulaa kaikenlaista latinopoppia. Noh, hän on ihan hyvä laulaja, joten käytän häntä radion korvikkeena!

kotitalon sisäänkäynti
ovisummerit
alakerran aulatila
Asuntoni on oikein mukava valoisa yksiö, jossa on olohuone, kylpyhuone ja pieni keittonurkkaus. Sänky on yläkerran parvella.





Asunto oli valmiiksi kalustettu, niin kuin suuri osa Espanjan vuokra-asunnoista on. Säilytystilaa on runsaasti, telkkareita on 2 kpl, ja keittiöstä löytyy kaikki tarvittava astioista kodinkoneisiin. ”Erikoisuutena” on uuni, jota espanjalaisissa asunnoissa ei yleensä ole! Sen sijaan espanjalaisten keittiöiden varustukseen kuuluu lähes aina pyykinpesukone. Tässä asunnossa se on onneksi ymmärretty laittaa sinne minne se kuuluukin, eli tietysti kylpyhuoneeseen.

keittiönurkkaus

Ensimmäinen aamupala, puuroa!

Ensimmäisiä kokkailuja, kanaa.

Lempiteetäni, kamomillaa.

Jo aiemmilla reissuillani olen tehnyt havaintoja, että espanjalaisten asuntojen rakennustekniikka ja yksityiskohtien viimeistely eivät ole samaa luokkaa kuin Suomessa. Se, että lattia ei ehkä ole ihan tasainen tai että kaikki hyllyt eivät välttämättä ole aivan suorassa, tuntuu erikoiselta meistä suomalaisista, mutta on täysin arkipäiväistä täällä Espanjassa. Rakennusten taso riippuu varmasti osaltaan rakennustaidoista, mutta myös asukkaista: Suomessa vaatisimme tiettyjä asioita ehdottomasti heti korjattavaksi, mutta ehkäpä espanjalaiset ovat sen verran huolettomia, että he voivat aivan helposti elää pienten epäkohtien kanssa.

Jätehuolto toimii täällä siten, että mitään roskasäiliöitä ei ole, vaan jokainen asukas jättää roskapussinsa käytävälle asuntonsa oven viereen, ja talonmies käy päivittäin keräämässä ne siitä pois. Aika hassua!

Vuokranantajani Maria & Cesar ovat todella ystävällisiä, ja he ovat kovasti huolehtineet siitä, että minulla olisi täällä kaikki mahdollisimman hyvin ja löytäisin kaikki tarvittavat paikat helposti. Viestittelemme usein, ja aiomme ehkä treffatakin tässä joku päivä. Sitä ennen on syytä opiskella ahkerasti kielikoulussa, jotta juttu luistaisi! 

Koulua kohti!
(Ps. Espanjan kielessä on myös olemassa sana ”asunto”, mutta se tarkoittaa suomeksi asiaa. Siispä esimerkiksi ”el asunto personal” ei ole persoonallinen koti, vaan yksityisasia!)