13.9.2014

Brisbane


Brisbane on Australian kolmanneksi suurin kaupunki. Asukkaita on 2,2 miljoonaa, joista 30% on muuttanut Brisbaneen ulkomailta: suurin osa Britanniasta ja Uudesta-Seelannista, mutta merkittävä osa myös Aasian maista, mm. Kiinasta, Intiasta ja Filippiineiltä. Katukuvassa näkyy paljon nuoria aikuisia, sillä kaupungissa on peräti 3 yliopistoa, ja lisäksi kuudella muulla australialaisella yliopistolla on omat kampuksensa täällä.

EF-kielikoulut järjestävät kielikursseja täällä Brisbanessa, joten jos englanninkielen opiskelu palmujen katveessa kiinnostaa, niin ei muuta kuin yhteyttä Suomen EF-toimistoon! Kävin kurkistamassa miltä Brisbanen EF näyttää, ja se oli sijainniltaan tosi hyvällä paikalla. Juttelin koulun henkilökunnan kanssa, ja he sanoivat, että koulussa on n.200-300 opiskelijaa joka viikko! Se on aika paljon, sillä esim. Madridin EF-koulussa, jossa olin vuosi sitten, oli vain muutamia kymmeniä opiskelijoita.


Australialaisista peräti 25% ei kuulu mihinkään uskontoryhmään, mitä ei ehkä uskoisi kun kävelee Brisbanen Ann Streetillä. Tämän ydinkeskustassa olevan kadun varrella on nimittäin kuusi kirkkoa! Luin matkaoppaasta että St. Paul's -katedraalissa järjestetään sunnuntaisin opastettuja kiertokävelyitä. Etsiessäni sitä kirkkoa huomasin, että oma muistiinpanoni "Ann Streetillä oleva kirkko" oli tässä tapauksessa vähän huono, kun kadun varrella kirkkoja pulpahteli esiin tämän tästä. Löysin kuitenkin lopulta oikean rakennuksen (kuva alla) ja osallistuin kiertokävelylle. Suurin osa australialaisista on kristittyjä: enimmäkseen roomalaiskatolisia tai anglikaaneja. St. Paul's -katedraali oli anglikaaninen.



Viheralue City Botanical Gardens on mukava rentoutumispaikka vilkkaan kaupungin keskellä. Puistossa näkee monenlaisia erikoisia puita, kasveja, ja lintuja. Lisäksi kannattaa katsoa minne astuu, sillä puisto on koti myös liskoille, jotka ovat kooltaan n.50cm pitkiä!

















Kävin myös Lone Pine Koala Sanctuary -eläinpuistossa tutustumassa Australian erikoisiin eläimiin. Näin mm. vompatteja, tasmanian tuholaisia, opossumin, krokotiilin, isoja käärmeitä, ja tietysti koaloita ja kenguruita. Eläintarhassa vierähtikin koko päivä katsellessa näiden hassujen otusten leppoisaa elämänmenoa!




































Anskun Subi Corner
  • Brisbanen ydinkeskustassa on 19 Subway-ravintolaa.
  • Merenherkku-täyte tuntuu olevan suuressa suosiossa. Aina kun olen käynyt täällä Subwayssa, niin olen kuullut jonkun toisen tilaavan sitä. 
  • Kuvassa Vadelma-juustokakku -cookie, olisi taatusti hitti Suomessakin!
















Matkailijan vinkit:
  • Brisbanessa on kaksi eläintarhaa, joissa pääsee näkemään australialaisia eläimiä. Toinen on Australian Zoo, jonka omistaa edesmenneen krokotiilimiehen Steve Irvinin perhe. Toinen on hieman pienempi, mutta edullisempi Lone Pine Koala Sanctuary. Kannattaa ehdottomasti käydä jommassa kummassa.
  • Osallistu ilmaisiin opastettuihin kiertokävelyihin (mm. taidemuseolla, kaupungintalolla, kirkossa, jne) niin pääset tutustumaan paikkoihin paljon paremmin.
  • Hyppää ilmaisen jokiveneen kyytiin ja saat erinomaisia valokuvia pilvenpiirtäjistä.