19.2.2015

Goyan kaupunginosa


Goya on kuin kaupunki kaupungin sisällä, ja asukkaitakin on kuin pienessä kylässä: n. 21 000! Täältä ei tarvisi välttämättä lähteä ydinkeskustaan ollenkaan, koska Goyasta löytyy kaikki tarpeellinen. Aluetta halkovat valtavat ostoskadut, joilta löytyy kansainvälisten ketjujen liikkeitä, mm. H&M, Zara, C&A, yms.

Starbucks, Goya
Näkyvimpänä maamerkkinä Goyan ytimessä on El Corte Inglés –tavaratalon kaksi megalomaanista rakennusta, joista toisessa sijaitsee vaateosasto, ja toisessa on elektroniikkaa, sisustusta, kodinkoneita, yms.

El Corte Inglésin vaateosasto, 8 kerrosta!
Pienempi sisustusliike vastapäätä El Corte Inglésiä
Ketjuliikkeiden lisäksi alueelta löytyy myös paljon kiinnostavia pikkuputiikkeja, sekä pohjoismaalainen karkkikauppa! 

Pohjoismainen karkkikauppa
Kaupassa myydään mm. Mariannea, Dumlea, Geishaa, noitapillejä, lakritsaveneitä, yms. Tuotenimet lukevat hyllyssä ihan alkuperäisnimillä: ”Sockrade hjärtan”, ”Marmeladkulor”. Kysyin myyjältä tykkäävätkö espanjalaisetkin salmiakkikaloista, ja hän vastasi, että kyllä jonkin verran, mutta ovat ne aika suolaisia. Karkkikaupalla on jo useampi myymälä ympäri Madridin keskustaa. Hienoa! Pohjoismainen karkkivallankumous alkakoon! 

"Haluaisitko maistaa Mariannea tai Päärynäveneitä?"

Neljän minuutin kävelymatkan päässä kotioveltani sijaitsee suuri Barclaycard Center, jossa järjestään koripallo-otteluita, konsertteja, Disney On Ice –esityksiä, jne. Areenalla ovat konsertoineet mm. Rihanna, Beyonce ja Bruce Springsteen. Tämän kevään suuria tulevia nimiä ovat Robbie Williams ja KISS. Katsojia mahtuu 15 500, ja esim. Robbie Williamsin keikka onkin jo loppuunmyyty.

Barclaycard Center
Goyan laitamilla sijaitsee toisenlainen viihdeareena, Las Ventas. 1900-luvun alussa härkätaistelut olivat Espanjassa supersuosittuja, ja Madridiinkin täytyi rakentaa entistä suurempi areena. Las Ventas valmistui vuonna 1931, ja siellä on istumapaikkoja 25 000 katsojalle. 

Las Ventas

Vaikka osassa Espanjaa härkätaisteluperinteestä on jo luovuttu, Las Ventasissa taisteluita järjestetään yhä edelleenkin. Niiden lisäksi on myös tennisotteluita, teatteriesityksiä ja konsertteja (Kylie Minogue, AC/DC, Radiohead). 
 
Tällä viikolla kävin kampaajalla täällä Goyassa. Jännityksellä astelin lähimpänä kotiani olevaan kampaamoon, joka osoittautuikin erittäin hyväksi valinnaksi. Liike oli moderni, kampaajat olivat oikein ystävällisiä ja värjäyksen tulos oli juuri toivotunlainen. Meinasin kuitenkin tipahtaa tuoliltani, kun katselin liikkeen hinnastoa: kuinka täällä voi olla näin edullista?!

Värjäys: 22 €
Värjäys raidoilla: 25 €
Leikkaus: 9,99 €
Kampaukset: 15 €


Yhtälailla kampaajanaiset meinasivat pökertyä, kun kuulivat, että normaalisti maksan Suomessa n. 100 € värjäyksestä ja 50 € kampauksista. He sanoivat, että he taitavatkin muuttaa Suomeen ja alkaa miljonääreiksi! Otin kampaamosta mukaani pinon esitteitä koulukavereilleni, koska monet heistä pohtivat, että missähän voisi käydä kampaajalla. Eräs tyttö oli käynyt viime viikolla jossain hiustenleikkuussa, ja maksanut siitä 40 €. Hintoja kannattaa siis vertailla. Onneksi tällainen helmi löytyi 3 minuutin kävelymatkan päästä kotioveltani!