18.10.2014

Coffs Harbour


Coffs Harbourin kaupungin tärkeimmät tulonlähteet ovat banaaniviljelmät, mustikat, kalastus ja turismi. Hostellissa, jossa minä majoituin, kävikin aamukuudelta aina kova kuhina, sillä siellä oli 15 matkailijaa, jotka kävivät poimimassa mustikoita. Suurin osa heitä oli viisumin uusijoita, sillä kun on ollut yhden vuoden Australiassa ja haluaisi olla vielä toisenkin vuoden, niin täytyy hankkia uusi viisumi, joka myönnetään vain jos suorittaa 3 kk ajan jonkinlaista farmityötä. Erona Suomeen, mustikanpoiminta Australiassa ei tarkoita päivää metsän keskellä, vaan mustikkatarhalla pensasmustikoita poimien.

Satama-alueella järjestettävillä sunnuntaimarkkinoilla myydään paikallisia hedelmiä, vihanneksia, yms. Esimerkiksi avokadoa ja tätä mysteeriksi jäänyttä suurikokoista hedelmää.



Sunnuntaimarkkinnoilla oli myös kameliratsastusta. En hypännyt kamelin kyytiin, mutta juttelin niiden omistajan kanssa, ja sanoin että enpä tiennytkään, että Australiassa on kameleita. Mies naurahti ja ihmettelin miten olin niin pahasti tipahtanut kartalta, sillä Australiassa on eniten kameleita koko maailmassa!! Kun Australiaan aikanaan virtasi uudisasukkaita ympäri maailman, arabit toivat mukanaan kameleita, jotka osoittautuivat erinomaisiksi kavereiksi Australian kuumilla & kuivilla seuduilla. Kameleilla pääsi kulkemaan pitkiä matkoja ja ne jaksoivat kuljettaa kantamuksia.



Coffs Harbourissa on satama, jossa on paljon veneitä ja kalastusaluksia. Alueella on hyvät mahdollisuudet saada saaliiksi mm. lohta, lahnaa, ja turskaa.



Coffs Harbourin rantavesissä liikuskelee haikaloja, joten uiminen ei ole suositeltavaa kuin yhdellä rannalla. Yhtenä päivänä luin paikallista sanomalehteä, jossa kerrottiin lisäksi toisesta vaarallisesta eläimestä, suppiloverkkohämähäkistä. Laji on hengenvaarallinen, ja lehtijutun mukaan kaksi ihmistä olikin juuri joutunut Coffs Harbourissa sairaalaan saatuaan hämähäkin pureman. Luettuani lehtijutun lähdin suihkuun, ja kääks -siellä oli hämähäkki! Ei sentään näyttänyt samalta lajikkeelta, mutta kaiken varalta poistuin paikalta nopeasti, eihän näistä Australian hämähäkeistä koskaan tiedä!