11.7.2015

Cardiff



Cofion o Cymry, eli terveisiä Walesistä! Kolmen miljoonan asukkaan Walesillä on oma, erityisen vahva ja näkyvä identiteettinsä. Walesillä on oma lippu ja kaksi virallista kieltä: kymri ja englanti, joista kymriä puhutaan lähinnä Pohjois-Walesissä, mutta kaikki tiekyltit, yms. ovat silti kaksikielisiä eteläosissakin. Kymrin kieli on erikoisen näköistä, eikä muistuta englantia juuri ollenkaan.



Walesiläiset ovat urheiluhullua kansaa, ja heillä on omat maajoukkueensa mm. rugbyssa ja jalkapallossa. Cardiffin kaupungissa on 2 suurta rugby-stadionia, 1 kriketti-stadion ja 1 jalkapallostadion. Kahden vuoden päästä Cardiffin Millenium-stadionilla pelataan jalkapallon Mestareiden Liiga -finaaliottelu. Tällä hetkellä Cardiffin kaikki hotellit ovat aivan täynnä kriketti-faneja, sillä Australian ja Englannin joukkueet pelaavat siellä 5-päiväistä matsiaan.

Cardiffin keskustaa
Cardiffin keskusta on todella kävelijäystävällinen paikka: laaja alue ydinkeskustasta on pyhitetty kävelykaduiksi, joten siellä ei tarvitse väistellä autoja. Erityinen piirre Cardiffissa on kapeat, katetut kujat, arcadet, jotka ovat täynnä mielenkiintoisia pikku putiikkeja ja kahviloita!

Yksi monista arcadeista Cardiffin keskustassa


Aivan kaupungin keskustassa sijaitsee Cardiffin linna. Linnan vanhimmat osat ovat peräisin 1200-luvulta, mutta suurin osa linnan nykyisestä ilmeestä on 1800-luvun lopulta.

Cardffin linnan kellotorni
Linnan päätorni
Linnan vieressä sijaitsee vehreä Bute-niminen puisto, jossa paikalliset tykkäävät lenkkeillä, pyöräillä ja käydä piknikillä.

Bute-puiston suuria puita



Cardiff on merenrantakaupunki, joten vesistöt ovat läsnä kaikkialla kaupunkikuvassa. Bute-puiston keskellä kulkee Taff-joki, jota pitkin pääsee seilailemaan vesibussilla merelle, satamaan asti.

Taff-joki
Vesibussi

Cardiffin satamassa


Vuonna 1897 rakennettu Pierhead-rakennus. Alunperin satamassa toimineen firman päämaja, nykyään mm. museotiloja ja kokoushuoneita.